Arbetsträna hos oss

Initcia erbjuder arbetsträning och arbetsrehabilitering i kontorsmiljö.
Som vår medarbetare kan du arbetsträna eller praktisera inom olika huvudområden.

Vi erbjuder arbetsuppgifter inom följande områden

Kommunikation, media och IT

Initcia driver två webbplatser med evenemangstips och en egen kommunikations- och webbyrå samt gör uppdrag åt föreningar. Inom ramen för dessa projekt har du möjlighet att arbeta med en rad olika arbetsuppgifter.

Skapa webbsidor i WordPress

När du börjar hos oss så får du lära dig WordPress eller fördjupa dig om du kan det sedan innan. Vi har en egen plattform för webbutveckling – Våga webba. 

 • Webbutveckling och webbdesign – skapa och vidareutveckla webbplatser till föreningar och företagskunder
 • Grafisk formgivning – formge loggor och trycksaker som affischer och programblad till föreningars evenemang
 • Marknadsföring – nätverka och skapa kontakter, marknadsföra och skaffa kunder till Initcias projekt.
 • IT-support för datorer och nätverk

Bli en del av vår redaktion

Initcia driver flera webbsidor där du får möjlighet att vara med och skriva. Arbetsuppgifterna varierar men kan t ex bestå av:

 • Skrivande – t ex evenemangstips, artiklar, recensioner, webbtexter och nyhetsbrev
 • Webbadministration – lägga in evenemangstips och uppdatera webbsidor
 • Fotografering och filminspelning
 • Sociala medier – t ex publicera evenemangstips på Facebook
 • Skriva nyhetsbrev – vi lär dig MailChimp

Allt handlar inte om webb

Du kan också arbeta med administration, ekonomi, integration.

Du kan också utveckla egna idéer med tanken att starta eget företag eller för att söka pengar och driva ett samhällsnyttigt projekt. Du kan även skapa helt egna arbetsuppgifter under Initcias tak. 

Kontorssvenska – öva svenska i kontorsmiljö

Initcia erbjuder språkarbetsträning i kontorsmiljö för personer som behöver lära sig och öva på kontorssvenska. Personerna deltar i ordinarie verksamhet men får anpassade arbetsuppgifter i syfte att lära sig ord och begrepp som behövs för att kunna arbeta på kontor i Sverige.
 
Vi har även kompetens att validera nyanländas språkkunskaper och andra efterfrågade kompetenser på arbetsmarknaden. Kontakta oss för mer information om den tjänsten.

  Dator i vardagen

  Dator i vardagen är till för personer som behöver lära sig grundläggande datorkompetens, textbearbetning, verktygen Office och Excel samt Googles digitala verktyg såsom exempelvis mejl i syfte att kunna arbetsträna med dessa verktyg.

  Gruppen lär sig detta och jobbar med det i sin arbetsträning på olika sätt. Vi har en svensk- och arabisktalande handledare som jobbar specifikt med gruppen. 

  Stärka arbetslivskompetenser 

  Du får delta i våra workshops om arbetslivskompetenser. Det är kompetenser, utöver själva yrkeskompetenserna, som är viktiga för att få och behålla ett arbete. Vi håller veckovisa workshops där vi samtalar om och reflekterar kring kompetenser såsom exempelvis samarbete, initiativförmåga, problemlösning, ansvarstagande och att planera och organisera sin arbetsträning.

  Skapa eget med Initcia

  Utveckla egna idéer till samhällsnyttiga projekt eller socialt företagande. Inom Skapakonceptet får du stöttning att testa egna idéer. Vill du starta ett samhällnyttigt projekt stöttar vi dig och ger feedback på dina idéer. Om du i din arbetsträning vill skriva en projektansökan finns vi som bollplank. Beviljas projektet finansiering anställer Initcia dig som projektledare och du genomför ditt projekt. Om ditt mål är att starta en egen företagsverksamhet och det går vägen så finns det möjlighet att bli anställd under Initcias paraply. Du slipper tänka på administration och kan fokusera på ditt företags tjänster.

  FAQ – Frequently Asked Questions

  Hittar du inte svar på din fråga nedan så kontakta oss»

  Hur gör jag för att arbetsträna hos er?

  Skicka e-post till kontakt@initcia.se så bokar vi in ett studiebesök. Du kan också kontakta din arbetsförmedlare eller handläggare och berätta att du vill veta mer om Initcia.

  Vad behöver jag ha med mig?

  Har du en egen dator kan du ha med den, annars får du låna en av oss. Du får en egen hylla där du har din dator, mus, tangentbord, dina anteckningar och annat som du vill ha på kontoret.

  Jag läste att ni har Yoga på kontoret, hur går det till?

  En gång i veckan har vi Yoga här på kontoret. Man behöver inte byta om, man står eller sitter på en stol och vi håller på ca 30 minuter.

  Får jag ett eget skrivbord?

  Vi sitter i ett kontorslandskap, men vi har skärmar mellan borden. Du kan också välja att sitta i ett av våra tysta rum om det passar dig bättre.

  Måste jag kunna WordPress?

  När du börjar hos oss så får du lära dig WordPress eller fördjupa dig om du kan det sedan innan. Vi har en egen plattform för webbutveckling – Våga webba.

  Jag gillar att skriva men har ingen utbildning, kan jag ändå jobba med redaktionen?

  Initcia driver flera webbsidor där du får möjlighet att vara med och skriva. Arbetsuppgifterna varierar men kan t ex bestå av evenemangstips, artiklar, recensioner, webbtexter och nyhetsbrev. Vi hjälper och stöttar dig i ditt skrivande.

  Måste jag jobba med webb?

  Allt handlar inte om webb. Du kan också arbeta med administration, ekonomi, integration. Du kan också utveckla egna idéer med tanken att starta eget företag eller för att söka pengar och driva ett samhällsnyttigt projekt. Du kan även skapa helt egna arbetsuppgifter under Initcias tak.