Arbetslivskompetenser med Initcia

Arbetslivskompetenser med Initcia

I dag har vi kickat i gång vårt nya introduktionsprogram i vår arbetsträningen som alla nya deltagare går.

Arbetslivskompetenser är kompetenser som är viktiga för att få och behålla ett arbete utöver själva yrkeskompetenserna. I dag fokuserade vi på kompetensen ”planera och organisera”. Vilken givande eftermiddag!

Planera och organisera är en viktig färdighet inom arbetslivet och kan hjälpa dig att hantera din tid och resurser på ett effektivt sätt för att uppnå dina mål och uppgifter. Nedan följer några viktiga verktyg och metoder för att hjälpa dig att planera och organisera ditt arbete:

  • Kalender: En kalender kan vara ett värdefullt verktyg för att organisera din tid och hålla koll på dina möten, deadlines och andra viktiga händelser. Det är viktigt att använda en pålitlig kalender och uppdatera den regelbundet.
  • Prioritering: Att prioritera dina uppgifter kan hjälpa dig att fokusera på de mest relevanta och brådskande uppgifterna. Du kan använda tekniker som Eisenhower-matrisen eller ABC-analysen för att identifiera och rangordna dina uppgifter efter betydelse och deadline.
  • Delmål: Delmål kan hjälpa dig att bryta ner stora och överväldigande projekt i mindre och mer hanterbara delar. Genom att sätta delmål kan du också öka din motivation och se framsteg i ditt arbete.
  • Mål: Att ha tydliga och specifika mål kan hjälpa dig att rikta din energi och arbete mot en önskad slutpunkt. Genom att sätta realistiska och mätbara mål kan du också följa upp ditt arbete och se till att du rör dig i rätt riktning.
  • Goda rutiner: Att ha goda rutiner och vanor kan hjälpa dig att organisera ditt arbete och undvika distraktioner och ineffektivitet. Du kan skapa rutiner för att hantera din e-post, göra dagliga uppgifter eller planera din vecka, till exempel.

Genom att använda dessa verktyg och tekniker kan du planera och organisera ditt arbete på ett effektivt och strukturerat sätt, och därmed öka din produktivitet och minska stressnivåerna.

 

Händer på Initcia

Våga Webba

Skapa webbsidor i WordPress - formge med Divi När du börjar hos oss så får du lära dig WordPress...

läs mer

Initcias värdegrund

Alla människor kan bidra och göra nytta i samhället Vi tror på gemenskap istället för utanförskap....

läs mer